donderdag 27 augustus 2009

Internet explorer 8: Compatibiliteitsweergave altijd inschakelen

Zoals je wellicht al ervaren hebt, zijn nog niet alle websites aangepast aan de nieuwe Internet Explorer van Microsoft (Internet Explorer 8). Microsoft heeft echter gezorgd voor een oplossing voor dit probleem. In eerste instantie kan je gewoon het icoontje gebruiken naast vernieuwen. Als je hierop klikt dan wordt de website in compatibiliteitsmode weergegeven. Dit wordt ook onthouden, zodat de volgende keer dat je de site bezoekt, deze automatisch in compatibiliteitsmode wordt weergegeven. Wil je de site echter terug normaal weergeven, dan kan je dit aanpassen via Tools => Compatibility View Settings:

Als je daar naartoe gaat, krijg je onderstaand scherm:

Daar kan je gewoon sites wissen en toevoegen.

Daar heb je echter ook de optie (onderaan) om alle sites in compatibilitietsmode te tonen.


Als je zelf een website hebt, kan je die compatibiliteitsweergave zelf forceren. Dit kan je doen door gebruik te maken van een bepaalde meta-tag. (Dit moet in de <head> sectie van jouw website staan). De meta-tag is de volgende:
<meta content="IE=" equiv="X-UA-Compatible">

3 opmerkingen:

Unknown zei

Ik heb zojuist deze metatag geplaatst tussen de head section tags, echter wordt de website niet weergegeven zoals ik het zou moeten zijn als ik op het compatibilityweergave icoon zou klikken. Heb cache geheugen geleegd en zelf herstart maar geen resultaat. Hoe kan dit?

Unknown zei

Na even wat uitzoeken ben ik op de volgende metatag gekomen die werkt.

meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=EmulateIE7"/

Dit is de juiste metatag ipv

meta content="IE=" equiv="X-UA-Compatible"

IT Gossip zei

Inderdaad, dit klopt, ik heb het ondertussen ook gevonden.
Bedankt voor de info !